Welke pellets zijn de beste?

Welke pellets gebruik ik het beste voor mijn pelletkachel? Of ook welk hout is het beste voor pellets? Dat zijn vragen die we bij Villa & Vuur veel gesteld krijgen.

Wel, goede pellets kan je voornamelijk herkennen aan hun lichte kleur en constante vorm, dikte en densiteit. Wanneer er geen bruine stukjes in de pellets zitten, duidt dit op een zuivere houtvezel zonder schors. Deze pellets zullen dus zeer schoon branden. In bruine pellets vind je hardhout. Dit is op zich geen probleem, zolang er maar niet te veel van in verwerkt is, want dit zal de duurzaamheid van je pelletkachel drastisch verminderen.

Op de verpakking van goede kwaliteit pellets vind je het EN+A1 keurmerk. Dit is het Europese keurmerk voor pellets voor particulier gebruik. Villa & Vuur werkt daarom enkel met de pellets van Corpellets Excellent. De Corpellets Excellent zijn uit zuiver 100% zachthout houtvezel geperst zonder toevoeging van bindmiddelen. En ze dragen het keurlabel. Bij verbranding van deze pellets blijft er maar weinig as over.

De Corpellets Excellent kan je op aanvraag bestellen bij Villa & Vuur of op bestelling komen afhalen. Heb je nog vragen over pelletverbranding? Neem gerust contact met ons op!

 

Winkelwagen
Scroll naar boven