CV haarden

Centrale verwarming met haard

Totale verwarmingsinstallatie

Wat is een CV haard? Een CV haard of CV kachel, is een totale verwarmingsinstallatie – al dan niet met radiatoren, vloerverwarming –  die op jouw centrale verwarming wordt aangesloten. Deze wordt als alternatieve warmtebron voor het verwarmen van het hele huis gebruikt. De warmte uit de verbrandingskamer wordt hierbij overgedragen op de waterwarmtewisselaar.

Erkend installateur Hoxter

Villa & Vuur vertrouwt al jaren op de CV haarden van Hoxter.  Als erkende installateur van Hoxter weten wij als geen ander hoe deze warmtebron te integreren in jouw woning. Voor een correcte dimensionering van deze CV haarden kan je beroep doen op onze berekeningsservice waarbij we een gedetailleerde berekening maken van alle warmtebronnen en verbruikers in jouw woning.

CV haard ≠ CV ketel

Zeg geen CV ketel tegen een CV haard. Zo is het vermogen van een CV haard niet te vergelijken met een gewone CV ketel. Bovendien hebben deze standaard een dubbele beglazing en een betere isolatie waardoor een hoger rendement gegarandeerd wordt. En minder verbruik betekent beter voor de portemonnee én het milieu.

Verschillende types

Villa & Vuur biedt u een ruime keuze aan CV haarden. Er zijn zowel vlakke, hoek en doorkijk inbouwhaarden, als designtoestellen te verkrijgen. Deze toestellen zijn te verkrijgen met of zonder ventilator. Naast de CV haarden die aangesloten worden op de bestaande centrale verwarming bieden wij ook de gewone convectiehaarden die warme lucht verspreiden. Zo zijn kleinere modellen perfect voor passiefwoningen. 

doorkijkhaard CV haard
Winkelwagen
Scroll naar boven