Biohaarden of bio-ethanol haarden

bio ethanol haard inbouw

Wat is een bio-ethanol haard?

De bio-ethanolhaard of kortweg biohaard is één van de populairste sfeerhaarden. Dit komt omdat bio-ethanol een zeer zuivere brandstof is, en dus milieuvriendelijk. Bio-ethanol is een soort alcohol en is gemaakt van een biologische bron zoals mais, suikerriet of suikerbiet. Via gisting wordt van de suiker ethanol gemaakt en na destillatie wordt dit verkocht als bio-ethanol. Het ruikt niet, er is geen roetaanslag en daarnaast is bio-ethanol relatief goedkoop. Wens jij ook een bio-ethanolhaard bij jouw thuis te plaatsen? Dan ben je bij Villa & Vuur aan het juiste adres!

Villa & Vuur werkt voor haar bio-ethanolhaarden
uitsluitend met de topmerken Furo en Planika Fires.

Een mooi en natuurlijk
vlammenspel. Gezelligheid in 1,2,3

Een authentieke open haard biedt een ongekende sfeer van warmte en gezelligheid. De levendige en natuurlijke vlammen zijn het kenmerk van een Furo bio-ethanol haard, ze bieden een prachtig vlammenspel dat elke ruimte verfraait. Zelfs inactief, versterkt de stijlvolle uitstraling van Furo haarden elke woonomgeving met een vleugje elegantie. De Furo haarden hebben een vermogen van 3 tot 5 kW en verhogen de kamertemperatuur met enkele graden, ideaal voor comfortabele, gezellige avonden.

Furo bio ethanolhaard

Een Furo bio-ethanol haard: eenvoudig én veilig in gebruik 

De Furo bio-ethanolhaard kenmerkt zich door een minimalistisch ontwerp met slechts twee knoppen voor een eenvoudige en intuïtieve bediening. Ze zijn uitgerust met geavanceerde technologieën en slimme designelementen die samen zorgen voor optimaal comfort en veiligheid. De bediening is eenvoudig: met een simpele druk op de knop activeer je de haard, waarna geavanceerde elektronica automatisch de brander vult en ontsteekt. Dit systeem blijft het brandproces continu monitoren tot de haard wordt uitgeschakeld, wat zorgt voor jouw veiligheid en gemoedsrust. 

Vrijheid in interieurdesign: één systeem, oneindig veel mogelijkheden

Elk huis heeft een uniek karakter en het interieur weerspiegelt de persoonlijkheid van haar bewoners. Een Furo bio-ethanol haard biedt de individualiteit en de vrijheid om jouw interieurstijl te benadrukken. Het strakke, minimalistische ontwerp, verkrijgbaar met zowel keien- als houtdecoratie, zorgt ervoor dat de Furo haarden naadloos aansluiten bij elk interieur. Ze vereisen geen schoorsteen of gasaansluiting, waardoor je ze vrijwel overal kan installeren. Contacteer ons voor meer informatie of maak een afspraak.

Furo bio ethanol haard woonkamer


Maak kennis met de nieuwste dampverbrandingstechnologie

Planika Fires ontwikkelt de geavanceerde dampverbrandingstechnologie of Burning Ethanol Vapours (BEV) Technology. Deze technologie voor het verbranden van ethanol dampen staat bekend om zijn milieuvriendelijkheid, aangezien het een schone verbranding biedt zonder rook, as of schadelijke stoffen uit te stoten. Het unieke aan de verbrandingstechnologie van Planika Fires is dat deze een realistische en warme vlam produceert zonder de noodzaak van een traditionele schoorsteen. Dit komt doordat de verbranding van ethanol voornamelijk waterdamp en CO2 produceert, vergelijkbaar met de uitstoot die natuurlijk in de lucht aanwezig is. 

Planika fires binnenhaarden bioethanol

Ontdek een divers aanbod aan
bio-ethanolhaarden

Planika’s bio-ethanol haarden combineren moderne technologie met hedendaagse interieurstijlen. De specifieke brandkamer biedt veel voordelen, zoals een installatie met nulafstand waarbij de haard in elke muur kan worden ingebouwd, er zijn geen vaste aansluitingen nodig én alle soorten materialen kunnen rond het vuur worden geplaatst – wat veel mogelijkheden biedt voor het interieurontwerp.  Dit maakt het immers mogelijk om Planika haarden te gebruiken in diverse binnenomgevingen zonder extra ventilatie-eisen. Van inbouw tot vrijstaande haarden, er zijn oneindig veel mogelijkheden. 

Volledige binnenoplossing voor
bio-ethanolhaarden in jouw interieur

Met deze intelligente bio-ethanol haarden kunnen de haardinzetstukken worden ingebouwd in de muur, of in een meubelstuk, of kunnen ze van alle kanten open zijn. Inzethaarden op bio-ethanol zijn een oplossing voor het ontwikkelen van de meest creatieve visies op vuur in interieurs. Laat je verbeelding de vrije loop en creëer moderne en fascinerende projecten die nooit onopgemerkt zullen blijven. Villa & Vuur begeleidt van A tot Z, van het kiezen van de juiste haard tot de volledige binnenafwerking

Nieuw
Planika’s Water Vapour Fireplaces

Transformeer jouw haardervaring met de geavanceerde waterhaarden van Planika Fires. Geniet van de illusie van echte vlammen, gecreëerd met waterdamp en LED-technologie voor een energiezuinige en onderhoudsvriendelijke beleving. Deze innovatieve inzetstukken en vrijstaande waterhaarden verhogen moeiteloos de sfeer in jouw huis en combineren een unieke ambiance met de meest moderne ontwerpen. Meer informatie gewenst? Neem vrijblijvend contact op en vraag ons ernaar!

Winkelwagen
Scroll naar boven