Zonneboiler en warmtepompen

Zuinige en milieuvriendelijke verwarming

Ben je op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan heb je vast al gehoord van verwarming met een zonneboiler en een warmtepomp. En terecht! Want een zonneboiler is dé ideale manier om jouw energiefactuur drastisch te laten verminderen. Het is bovendien een verwarmingssysteem dat kan benut worden voor de aanmaak van sanitair warm water en de ondersteuning van centrale verwarming. 

Hoe werkt het?

Een zonneboiler bestaat uit 3 onderdelen: de zonnecollectoren, een geïsoleerd opslagvat en een circulatiepomp met sturing. Het opslagvat is gevuld met leidingwater, in dit vat is een buizenspiraal aangebracht waarin glycol stroomt die door de pomp wordt rondgepompt. De zonnestralen die op de zonnecollectoren op je dak invallen worden omgezet in warmte. De glycol pompt door de panelen en via de leidingen naar de spiraal in het opslagvat waar de vloeistof de opgenomen warmte terug afgeeft aan het water in het vat. 

Warm water via de zon

Zo krijg je dus warm water volledig gratis opgewarmd via de zon. Dankzij de uitstekende isolatie van het opslagvat blijft het leidingwater ook lang op temperatuur. Je geniet dus van sanitair water dat voor 100% verwarmd is door de zon. In België kan je door plaatsing van een zonneboiler ongeveer 60 tot 70% van het volledige jaar genieten van gratis warm water.

Wat is een warmtepomp?

Warmtepompen zijn de laatste jaren een “hot item” geworden. Ze zijn milieuvriendelijk en zorgen voor een reductie in CO2-uitstoot ten opzichte van klassieke verwarmingsinstallaties. Warmtepompen behoren tot de categorie groene energie en is een volwaardig alternatief op een CV-ketel. Een warmtepomp neemt gratis warmte op bij lage temperatuur om die vervolgens op hoge temperatuur af te geven. De belangrijkste toepassing is de verwarming van gebouwen, sanitair warm water en zwembaden. 

Gecertificeerde installateur

Villa & Vuur is gecertificeerd door RESCERT voor het vakkundig plaatsen van warmtepompen en  zonneboilerinstallaties. Deze certificering is een waarborg voor de geleverde kwaliteit en zorgt voor een vlotte afhandeling van jouw premieaanvraag. Villa & Vuur geeft advies, begeleidt bij de premieaanvragen en zorgt voor de professionele uitvoering van jouw zonneboiler installatie. Neem contact met ons op of maak een afspraak voor meer informatie hierover.

Winkelwagen
Scroll naar boven