Kookfornuizen

Lohberger houtfornuis

Een kookfornuis in je interieur

Koken op hout lijkt niet meer van deze tijd. Het roept de associaties op van vuil, rook, trage opwarming, moeilijke regeling en onveiligheid. Maar de tijd staat niet stil en de technologie van houtgestookte fornuizen maakt dat kookfornuizen van vandaag schoon, snel en veilig zijn. Ze zijn goed regelbaar, perfect te integreren en eenvoudig te bedienen. 

Een kookfornuis op hout en pellets

Onze kookfornuizen hebben de optie om een pelletmodule aan het fornuis te koppelen. Daarmee kan je afwisselend stoken op hout of pellets. De pelletbrander zorgt gedurende de dag voor het op temperatuur houden van het fornuis en de keuken. Voor kleinere kooksessies dien je zelfs geen hout te gebruiken, maar kook je eenvoudig op pellets, maar voor het bereiden van volledige maaltijden is het toevoegen van hout aan te raden, omdat de kookplaat dan veel warmer wordt en het stoken goedkoper. 

Pertinger kookfornuis

De optionele CV-UNIT

Wil je graag dat jouw kookfornuis ook water kan opwarmen voor aansluiting op de CV of voor sanitair warm water? Dan kan dit met een CV-unit. Dit levert 4 tot 5 KW warmte naar het water bij gebruik van hout als brandstof. Naast deze optie is er ook een optionele integratie van een elektrisch of gasfornuis. Dit geeft de mogelijkheid om in de winter te koken op hout en pellets en in de zomer het elektrisch of gasfornuis te gebruiken. Villa & Vuur helpt je bij het maken van het juiste fornuis en is erkend installateur van Lobergher en Pertinger kookfornuizen.

Winkelwagen
Scroll naar boven