Milieuvriendelijke verwarming

Pellets milieuvriendelijke oplossingen voor verwarming

Pelletverbranding 

Via een pelletkachel of pellethaard kan je jouw woning verwarmen met pellets en deze op een optimale en milieuvriendelijke manier verbranden. Pelletverbranding is CO2-neutraal en de as die overblijft, is miniem en niet te vergelijken met de hoeveelheid overgebleven asresten van brandhout. Gemiddeld hebben pellets een maximaal asgehalte tussen de 0,3 en 1%.  Lees meer over pellets en pelletverbranding op onze blog.

Zonneboilers en warmtepompen

Villa & Vuur promoot het gebruik van hernieuwbare energie zoals zonne-energie en warmteopslag als energiebron voor de verwarming van jouw woning. Warmteopslag is het opslaan van warmte om later te gebruiken. Dit kan voor enkele uren, dagen, een week of zelfs een seizoen. Een zonneboilersysteem in combinatie met een warmtepomp waarbij de warmte hoofdzakelijk nog eens opgewekt wordt door de zon is daarom een zeer geliefde en hedendaagse  manier van verwarming

Zonneboilersysteem
houtkachel Villa & Vuur

Brandhout

Al eeuwenlang wordt hout gebruikt om warmte op te wekken, maar door de beschikbaarheid van gas en olie, is deze een tijdlang minder gebruikt. Door de stijging van de energieprijzen en de wetenschap dat onze voorraad fossiele brandstoffen aan het opraken is, wordt het gebruik van hout weer aantrekkelijk. Villa & Vuur voorziet in kachels en haarden die  voldoen aan de strengste Europese eisen en normen rond fijnstof emissie.

Winkelwagen
Scroll naar boven