Schoorsteenwerken

Schoorsteen werken Villa & Vuur

Slechtwerkende schoorstenen

Een schoorsteen kan slecht functioneren om verschillende redenen. Dit kan zijn omdat deze onvoldoende geïsoleerd is, waardoor condensatie van de rookgassen, vochtige plekken op de muren en plafond optreden. Maar ook omdat er te weinig onderdruk is door ouderdomsslijtage of beperkte hoogte. Ook kan een schoorsteen slecht werken doordat deze al meerdere keren uitgebrand of windgevoelig is.

Voor iedere schoorsteen een oplossing

Een oplossing voor een slechtwerkende schoorsteen is het tuberen van de schoorsteen. Dit is een flexibele inox buis die gestoken wordt in het bestaande schoorsteenkanaal,  waardoor de rookgassen afgevoerd worden. Soms is tuberen niet mogelijk vanwege een te klein  schoorsteenkanaal. Er wordt dan gekozen voor een enkel- of dubbelwandige inox aanbouwschoorsteen. Dit type schoorsteen kan tegen een buitengevel van de woning geplaatst worden of deels binnen de woning en deels buiten naargelang de situatie zich voordoet.

Schoorsteen intuberen
schoorsteenkap

Schoorsteenkappen & ventilatoren

Villa & Vuur plaatst ook schoorsteenventilatoren. Deze worden in sommige gevallen gebruikt om kanalen met een grote diameter de schoorsteentrek te verhogen. Ook alle soorten schoorsteenkappen zijn bij ons op maat verkrijgbaar in diverse materiaalsoorten. Heb je vragen hierover? Maak hier online een afspraak of stel je vraag, wij staan graag voor je klaar met passend advies.

Winkelwagen
Scroll naar boven