Schoorsteenvegen

Schoorsteenvegen Villa & Vuur

Hoe gaan wij te werk?

Wij voeren een mechanische reiniging uit van de binnenwand van het rookkanaal, om roet en afzettingen te verwijderen en ze leeg te maken. Het reinigen gebeurt afhankelijk van de toepassing en de bouw van de schoorsteen van op het dak of van binnenuit via de aansluiting van het verwarmingstoestel. Wij werken zeer netjes en enkel met professioneel materiaal.

Veegcertificaat

Wij leveren een veegcertificaat af als bewijs dat je de wettelijke verplichtingen bent nagekomen. Bij schade door een schoorsteenbrand kan de verzekeraar dit veegcertificaat opvragen. Bij verwarming met stookolie moet de schoorsteen elk jaar gecontroleerd worden. Voor gasverwarming geldt een wettelijke verplichting om de 3 jaar.  Voor houtkachels, haarden, gaskachel, mazoutkachels, pelletkachels en kolenkachels geldt eveneens een verplichting om jaarlijks de schoorsteen te laten vegen.

Veegcertificaat schoorsteenvegen
vogelnest verwijderen van schoorsteen

Vogelnest verwijderen

Onze specialiteit is het verwijderen van vogelnesten en plaatsen van inox vogelwering. In het voorjaar is de aanwezigheid van een vogelnest in de schoorsteen een veel voorkomend probleem. Als het regent, komt het nest naar beneden en vormt het een prop. In dat geval is er gevaar voor rookneerslag en CO-vergiftiging, doordat de schoorsteen niet meer trekt. Het vogelnest dient dan verwijderd te worden met een nestboor.

Winkelwagen
Scroll naar boven