Willach massieve speksteenkachels

Een Willach speksteenkachel is steeds vervaardigd uit de beste selectie van speksteen. De speksteen heeft de ideale samenstelling waardoor de beste combinatie van snelle opwarming en warmtebehoud na het stoken verkregen word.

De Willach speksteenkachels zijn in tegenstelling tot andere merken volledig van speksteen gemaakt, ook de verbrandingskamer is volledig gemaakt van speksteen wat extra massa en vooral een beter behoudt van de opgewekte warmte betekend en dus een aangename stralingswarmte die nog lang na het stoken duidelijk voelbaar is.

Van een eenvoudige speksteenkachel tot de integratie van je speksteenkachel in je bestaande cv verwarmingssysteem. De meeste van onze speksteenkachels kunnen voorzien worden van een warmtewisselaar waardoor de kachel kan gebruikt worden voor de productie van warm water voor centrale verwarming in je ganse woning en voor sanitair warm water.

Maak een afspraak!

 

Exculsief bij Willach

De watervoerende speksteenkachel met hoog vermogen

Speksteen is een zeer goede warmtebatterij, ook lang na het stoken blijft de speksteen aangenaam warm. Om deze warmte optimaal te benutten kan een Willach speksteenkachel uitgerust worden met een warmtewisselaar die warm water produceert.

In tegenstelling tot andere merken die dit systeem aanbieden is Willach de enige fabrikant die werkt met een warmtewisselaar die direct boven het vuur geplaatst is. Hierdoor worden de eigenschappen van een krachtige cv haard en een speksteenkachel perfect gecombineerd, een uniek concept.

Deze opstelling geeft tijdens het stoken een zeer hoog vermogen naar het water. In eerste instantie zal er dus warm water geproduceerd worden door de warmtewisselaar en nadat de rookgassen de warmtewisselaar verlaten geven ze hun restwarmte nog af aan de speksteenkachel zelf. Het spreekt voor zich dat hierdoor een enorm rendement van meer dan 88% kan gehaald worden.

Na het stoken is er geen vuur meer aanwezig maar de warmtewisselaar bevindt zich in het warmste gedeelte van de kachel, namelijk de vuurhaard die volledig van speksteen gemaakt is en dus zeer lang warm blijft. Deze restwarmte zal ervoor zorgen dat de warmtewisselaar nog tot 10u uur na het stoken warm water produceert.

Op deze manier bespaar je nog meer op je energiefactuur, het grootste voordeel is dat je niet enkel de ruimte verwarmt waarin je kachel opgesteld staat maar ook de rest van je woning door verdeling van het opgewekte warm water via je bestaan de cv systeem.

Dit systeem van verwarmen is geschikt voor zowel bestaande woningen door integratie in het bestaande verwarmingssyteem maar is ook uitermate geschikt voor nieuwbouwwoningen daar een groot deel van de warmte afgegeven wordt aan het water en kan gebruikt worden in gans de woning. Op deze manier is er dus geen gevaar van oververhitting van de leefruimte zoals bij een gewone houtkachel of haard.

Het warm watersysteem is perfect te combineren met een buffer, thermische zonnenergie en eventueel een warmtepomp, gasketel of mazoutketel.  Hierdoor is het zowel in bestaande als in nieuwbouwwoningen steeds mogelijk is dit systeem toe te passen en op die manier vele euro's uit te sparen aan verwarming en sanitair warm water.

De balangrijkste voordelen op een rijtje

u bespaart vele euro's op uw verwarmingsbudget, terwijl u de haard stookt en lang erna wordt de warmte gebruikt voor verwarming van de hele woning en productie van warm water.

Hout is Europees erkend als hernieuwbare energie en is dus goed voor het milieu, in tegenstelling tot fossiele brandstoffen. Hout heeft immers een Co2 neutrale verbranding.

Optimaal warmtetransport door de woning en een gezonde stralingswarmte die langduring in de woning aanwezig blijft ook lang na het stoken.

 

 

 

Beperkte terugverdientijd door integratie in het bestaande of nieuwe verwarminssysteem. Wij bouwen de installatie op maat van uw wensen en verlangens, geen standaard paketten dus.

 

Maak een afspraak! 

 

 

Enkele van onze modellen

 

 

 

 

 

 

Willach massieve speksteenkachels

Meer items
Webdesign by

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x