Schoorsteenvegen

Hoe gaan wij te werk?

Wij voeren steeds een mechanische reiniging uit van de binnenwand van het rookkanaal, om roet en afzettingen te verwijderen en ze volledig leeg te maken. Het reinigen gebeurt afhankelijk van de toepassing en de bouw van de schoorsteen van op het dak of van binnenuit via de aansluiting van het verwarmingstoestel. Wij doen dit dagelijks dus U hoeft niet bang te zijn dat uw woning een puinhoop is na het vegen van de schoorsteen, wij werken zeer netjes en enkel met professioneel materiaal.

Maak een afspraak!

De wetgeving

Volgens het Koninklijk Besluit van 6 januari 1978 (Belgisch Staatsblad van 9 maart 1978) moeten verwarmingsinstallaties met stookolie en steenkool (en open haarden) minstens één keer per jaar onderhouden worden. Bent u huurder, dan bepaalt uw huurcontract dat u één keer per jaar en bij afloop van uw contract een schoorsteenveger moet laten komen.

Bij het stoken van hout, kolen of olie komen onverbrande deeltjes in het rookkanaal. Deze deeltjes hechten zich aan de wand van het rookkanaal en vormen een teerachtige, zeer brandbare laag (creosoot). Bij werking van het verbrandingstoestel krijgt deze laag al snel een temperatuur van 500 graden Celsius. Bij deze temperatuur vliegt deze teerachtige laag in brand en een schoorsteenbrand is een feit!

Wij leveren steeds een veegcertificaat af als bewijs dat u die verplichting bent nagekomen, niet alleen tegenoverstaan van de wet maar ook tegenover uw verzekeraar. Bij eventuele schade door een schoorsteenbrand kan de verzekeraar de veegcertificaten opvragen als bewijs dat U uw schoorsteen regelmatig heeft laten vegen. Kan U deze niet voorleggen bestaat de kans dat uw verzekeraar niet tussenkomt in de kosten.

Bij verwarming met stookolie moet de schoorsteen elk jaar gecontroleerd worden. Hiervan krijgt U van ons steeds een certificaat.

Voor gasverwarming  geldt een wettelijke verplichting om de 3 jaar. Sommigen gaan er ten onrechte van uit dat ze geen schoorsteenveger nodig hebben omdat er geen roetaanslag is. Een schoorsteen voor een gastoestel verstopt meestal door interne slijtage, baksteen- of dakpanschilfers of door een vogelnest.

Voor houtkachels, haarden, gaskachel, mazoutkachels, pelletkachels en kolenkachels geldt eveneens een verplichting om jaarlijks de schoorsteen te laten vegen.

Onze specialiteit

  • verwijderen van vogelnesten

  • plaatsen van vogelwering

In het voorjaar is een veel voorkomende probleem (60 %) bij een slechtwerkende schoorsteen de aanwezigheid van een vogelnest in de leiding. Als het regent, komt het nest naar beneden en vormt het een prop. In dat geval is er gevaar voor rookneerslag en CO-vergiftiging, doordat de schoorsteen niet meer trekt.
Het verwijderen van vogelnesten doen wij met speciale nestboren.

Na het verwijderen van het nest uit de schoorsteen raden wij aan een vogelwering laten plaatsen, eens dat U eenmaal een nest in uw schoorsteen heeft gehad krijgt U het volgende voorjaar of dikwijls slechts enkele weken later gegarandeert terug bezoek van de vogels. Wij maken enkel gebruik van inox draad om een vogelwering te maken hetgeen een lange levensduur garandeert.

Webshop by
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x