Pellet kachels Geel

Pellet kachel plaatsen in jouw droomwoning in Geel? Villa en Vuur is jouw specialist!

Droomt u van een haard maar ziet u het niet zitten om met hout te stoken? Dan zijn de pellet kachels van Artistico iets voor u. Hun strakke uitzicht en moderne vormgeving maken deze pellet haarden tot een echt pronkstuk in uw interieur in Geel. De afwerking rond de pellet kachel in combinatie met een meubel kan ook door ons gerealiseerd worden.


Pellet kachels, makkelijk in gebruik en bediening

De bediening van pelletkachels is volledig draadloos en voorzien van alle comfort. Men kan de pellet kachel programmeren om automatisch te starten en te stoppen op bepaalde tijdstippen, men kan ook kiezen om te werken met de standby functie die de haard automatisch in- en uitschakeld in functie van de kamertemperatuur.

Alle pellet haarden zijn ook voorzien van de mogelijkheid om meerdere ruimtes te verwarmen door een extra ventilator die je als gebruiker kan in- en uitschakelen wanneer u dat wenst. Door deze functie is het mogelijk een enorm grote oppervlakte te verwarmen met slechts 1 toestel. Je kan hierdoor bijvoorbeeld de keuken en/of een bovenverdieping mee verwarmen. Alle pellet kachels zijn beschikbaar in 10Kw of 14Kw.

In dit type haarden maken we nog onderscheid in 3 soorten modellen:

  • de vlakke haard van 50cm, 80cm of 1m breed;
  • de hoekhaard van 80cm breed verkrijgbaar in linkse of rechtse uitvoering;
  • de 3-zijdige haard van 80cm breed met aan 3 zijden glas.


Linkse hoekhaardPellet kachels Villa en Vuur - hoekhaard

Vlakke haardPellet kachels Villa en Vuur - vlakke haard

Maak nu uw afspraak voor een pellet kachel in uw woning in Geel en u zal verrast zijn door de aantrekkelijke prijs van deze haarden.


Over pellets en pellet verwarming

De techniek om te verwarmen op hout heeft zich de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van pelletkachels.

Pellets worden gemaakt uit zuiver afvalhout, afkomstig van de houtindustrie. Het afvalhout wordt onder hoge druk en hoge temperatuur samengeperst. Door de aanwezige harsen in het hout is hierbij geen bindmiddel of lijm nodig en behouden de pellets hun vorm na het persen.

Pellets verbranden CO2 neutraal, dit wil zeggen dat de CO2 die vrijkomt bij verbranden van de pellets door evenveel bomen terug omgezet wordt in zuurstof, een nuloperatie dus. Of anders gezegd, er komt niet meer CO2 vrij bij het verbranden van pellets dan bij het verrotten van dezelfde hoeveelheid houtafval in de natuur. Verwarmen met pellets is niet alleen goed voor uw budget maar draagt dus ook bij tot een beter milieu.

De energie-inhoud van 2 kg pellets komt overeen met die van 1 liter mazout. Zorg er steeds voor dat u pellets gebruikt met het DINplus of ENplus label. Dit is uw waarborg op kwaliteit.


Hoe werken pellet kachels?

Pellets worden in een reservoir geplaatst dat een deel is van de kachel.

Een elektrisch aangedreven spindel transporteert de pellets naar een verbrandingskamer aan een snelheid die u zelf kan regelen.

Een automatische ontsteker laat de pellets ontbranden, het vuur verhit de lucht in de warmtewisselaars (buizen) en een ventilator blaast omgevingslucht over deze buizen in de kamer.

Er bevindt zich een assenbakje onder de verbrandingskamer waarin de as opgevangen wordt.

Werking pellet kachels - Villa en Vuur

Bij ons kan u terecht voor volgende pellet kachels:

  • Inbouwhaarden op pellets;
  • Vrijstaande kachel met of zonder ventilatie;
  • CV kachels en haarden met aansluiting op de centrale verwarming;
  • CV ketels als volwaardige vervanging van uw huidige gas of mazoutketel
  • Kookfornuizen op pellets waardoor verwarmen en koken met hetzelfde toestel mogelijk is.

Maak nu uw afspraak voor een pellet kachel in uw woning in Geel en geniet je leven lang van een gebruiksvriendelijke en ecologische verwarming.

 

Bekijk hier de vlam van de pellethaarden


Villa en Vuur, specialist in CV kachels en andere haarden

Wij zijn een dynamisch bedrijf uit Geel met als doelstelling het gebruik van biomassa en andere vormen van hernieuwbare energie als energiebron voor verwarming te promoten, al dan niet in combinatie met zonne-energie. Het is nu eenmaal een feit dat we door de schaarste en stijgende aardolie prijzen genoodzaakt zijn andere oplossingen te zoeken om warmte op te wekken voor verwarming, sanitair water en om te koken. Ook het milieu heeft er baat bij deze omschakeling te stimuleren. Hout- en pelletverbranding is immers CO2 neutraal. Terwijl warmtepompen de gratis warmte benutten uit de lucht, aarde en water rondom ons. Dit alles doen wij door onze klanten professioneel te adviseren en kwalitatief goede producten aan te bieden met een onberispelijke service inbegrepen.

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze producten? Wenst u een pellet kachel of andere haarden te laten plaatsen?


Pellet kachels en houthaarden Geel bij Ville en Vuur


Pellet kachels, houtverwarming, gashaarden, e.a. bij Villa en Vuur

Houtverwarming

Al eeuwenlang wordt hout gebruikt om warmte op te wekken, maar door de beschikbaarheid van gas en olie is deze brandstof een tijdlang minder gebruikt. Stoken met hout is CO2 neutraal stoken, het brengt ons een stukje dichter bij de natuur: het nodigt ons uit om bewuster om te gaan met energie én een natuurlijk houtvuur zorgt voor een betoverend vlammenspel, een gezellige stralingswarmte en het ontspannende geluid van knisperend hout.


Hybride kachels

Een Hybride kachel is een kachel waarin je zowel hout als pellets kan stoken. Deze kachels zijn een ideale oplossing voor diegenen die niet de keuze willen of kunnen maken tussen hout en pellets. In dit gamma hebben wij diverse toestellen, zowel toestellen zonder als met cv aansluiting of zelf kookfornuizen.


Gashaarden

Voor onze gashaarden werken wij enkel met de iFire gashaarden. Kiezen voor een iGas haard is kiezen voor de ultieme combinatie van duurzaamheid met pure, strakke en innoverende vormgeving.


CV kachels

Een Hoxter cv-inbouwhaard is als een cv-ketel in je woonkamer, verwarmt naast de woonkamer ook de andere ruimten en het sanitaire water. Door de dubbele beglazing in de haarddeur kan je voldoende vermogen opwekken om de hele woning te verwarmen. Je brandstofkosten worden minimaal, alsook je bijdrage tot het broeikaseffect en dit op een veilige, duurzame manier.


Bio-ethanol haarden

De bio ethanol sfeerhaard is een van de populairste type sfeerhaarden. Dit komt omdat bio ethanol een zeer zuivere en schone brandstof is. Hierdoor zal je een bio ethanol haard niet ruiken en heb je ook geen last van roetaanslag.


Kookfornuizen op hout en pellets

Koken op hout lijkt niet meer van deze tijd. Het roept de associaties op van vuil, rook, trage opwarming, moeilijke regeling, onveiligheid,… Maar, de tijd staat niet stil, ook niet binnen de technologie van houtgestookte fornuizen. De Lohberger fornuizen van vandaag stoken schoon, snel en veilig. Ze zijn goed regelbaar, perfect te integreren en eenvoudig te bedienen.


Villa en Vuur

Meerlaarstraat 61
2430 Vorst

E info@villaenvuur.be

T 013 33 62 93


Openingsuren toonzaal

Maandag, zondag en feestdagen gesloten

Dinsdag, woensdag en donderdag open van 13u tot 18u

Vrijdag open van 10u tot 18u

Zaterdag open van 10u tot 16u

Webshop by
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x