Pellet kachels

Over pellets & pellet kachels

De techniek om te verwarmen op hout heeft zich de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van pellet kachels.

Pellets worden gemaakt uit zuiver afvalhout, afkomstig van de houtindustrie. Het afvalhout wordt onder hoge druk en hoge temperatuur samengeperst. Door de aanwezige harsen in het hout is hierbij geen bindmiddel of lijm nodig en behouden de pellets hun vorm na het persen.

Pellets verbranden CO2 neutraal, dit wil zeggen dat de CO2 die vrijkomt bij verbranden van de pellets door evenveel bomen terug omgezet wordt in zuurstof, een nuloperatie dus. Of anders gezegd, er komt niet meer CO2 vrij bij het verbranden van pellets dan bij het verrotten van dezelfde hoeveelheid houtafval in de natuur. Verwarmen met pellets is niet alleen goed voor uw budget maar draagt dus ook bij tot een beter milieu.

De energie-inhoud van 2 kg pellets komt overeen met die van 1 liter mazout. Zorg er steeds voor dat u pellets gebruikt met het DINplus of ENplus label. Dit is uw waarborg op kwaliteit.

Hoe werkt nu zo’n pellet kachel?

Pellets worden in een reservoir geplaatst dat een deel is van de kachel.

Een elektrisch aangedreven spindel transporteert de pellets naar een verbrandingskamer aan een snelheid die u zelf kan regelen.

Een automatische ontsteker laat de pellets ontbranden, het vuur verhit de lucht in de warmtewisselaars (buizen) en een ventilator blaast omgevingslucht over deze buizen in de kamer.

Er bevindt zich een assenbakje onder de verbrandingskamer waarin de as opgevangen wordt.

VILLA en VUUR - pellet kacheI afbeelding

Bij ons kan u terecht voor volgende pellet producten:

  • Inbouwhaarden op pellets
  • Vrijstaande kachel met of zonder ventilatie
  • CV kachels en haarden met aansluiting op de centrale verwarming
  • CV ketels als volwaardige vervanging van uw huidige gas of mazoutketel
  • Kookfornuizen op pellets waardoor verwarmen en koken met hetzelfde toestel mogelijk is
  • bijbestellen van pellets 


Voor- en nadelen pellet kachels

U wilt genieten van gezellige vlammen en comfortabel verwarmen? Dan is een pellet kachel de oplossing. Dankzij de praktische pellet voorraad en de regelbare warmte-afgifte zijn deze kachels ideaal, ook voor kleinere woonruimtes.

De nieuwe pellet kachels van ANIMO® laten u snel en eenvoudig genieten van luxueuze warmte. Geluidsarm, tijdloos design, optimaal rendement, stralingswarmte en eenvoud zijn slechts enkele kenmerken. Verwarmen was nog nooit zo eenvoudig: via het bedieningspaneel, via een optionele ruimtethermostaat, of met uw smartphone via de optionele GSM-module.

Voor een uitgebreid advies over pellet kachels, neem gerust even contact met ons op of maak een afspraak in onze toonzaal. Op energiegids.be vindt u eveneens een uitgebreid voor- en nadelen verslag.

VILLA en VUUR is officiële verdeler van:
Animo Pellet kachels - verdeler VILLA en VUUR


Webshop by
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x