Kookfornuizen op hout en pellets

Koken op hout lijkt niet meer van deze tijd. Het roept de associaties op van vuil, rook, trage opwarming, moeilijke regeling, onveiligheid,… Maar, de tijd staat niet stil, ook niet binnen de technologie van houtgestookte fornuizen. De Lohberger fornuizen van vandaag stoken schoon, snel en veilig. Ze zijn goed regelbaar, perfect te integreren en eenvoudig te bedienen.

Maak een afspraak!

Uniek in het gamma kookfornuizen is de optie om een pelletmodule aan het fornuis te koppelen. Daarmee kan je afwisselend stoken op hout of pellets. Het bijkomende comfort is enorm :

  • De thermostatisch gestuurde pelletbrander zorgt gedurende de dag automatisch voor het op temperatuur houden van het fornuis en de keuken.
  • De automatische pelletbrander doet de houtblokken die je toevoegt onmiddellijk ontbranden, waarna ze zichzelf automatisch uitschakelt.
  • Voor kleinere kooksessies hoef je geen hout te gebruiken, maar wil je op het pelletverbruik besparen door gebruik van goedkoper brandhout, dan is niets eenvoudiger.
  • Voor het bereiden van volledige maaltijden is het toevoegen van hout aan te raden, omdat de kookplaat dan veel warmer wordt en het stoken uiteraard goedkoper.
  • Eens het hout is opgebrand wordt de pelletbrander automatisch weer opgestart.

De pelletmodule kan links of rechts van het fornuis geplaatst worden, steeds aan de zijde van de verbrandingskamer (die optioneel links of rechts kan geplaatst worden). De kleur van het geheel is uiteraard aanpasbaar overeenkomstig de beschikbare kleuren van het basismodel. Het gebruik van de pelletmodule vraagt geen extra schoorsteenkanaal.

De optionele CV-UNIT

Wilt u graag in uw kookfornuis ook water opwarmen voor aansluiting op de CV of voor sanitair warm water, dan kan dit in vele kookfornuis modellen. De standaard CV-Unit levert 4 tot 5 KW warmte naar het water bij gebruik van hout als brandstof (4 KW bij gebruik van pellets). Alle benodigde extra apparatuur is bij VILLA en VUUR beschikbaar, desgewenst ook een kastje voor deze apparatuur dat esthetisch aansluit op het fornuis.

Optionele integratie van een elektrisch of gasfornuis

Uw fornuis op hout kan ook in één geheel geïntegreerd worden met uw elektrisch fornuis. Ofwel wordt alleen een alomvattend kader voor bovenaan gemaakt, ofwel worden ook de kast en sokkel van het elektrisch fornuis volledig in één vorm ondergebracht. Dit geeft de mogelijkheid om in de winter te koken op hout en pellets en in de zomer uw elektrisch of gasfornuis te gebruiken.

Wij zijn verdeler van:

Logo Lohberger - verdeler VILLA en VUUR LaakdalLogo Pertinger - verdeler VILLA en VUUR te Laakdal


Webshop by
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x