Houtverwarming algemene info

Over houtverwarming

Al eeuwenlang wordt hout gebruikt om warmte op te wekken, maar door de beschikbaarheid van gas en olie, is deze brandstof een tijdlang minder gebruikt. Door de continue stijging van de energieprijzen en de wetenschap dat onze voorraad fossiele brandstoffen aan het opraken is, wordt het gebruik van hout als brandstof weer aantrekkelijk en mogelijk zelfs noodzakelijk. Stoken met hout is immers CO2 neutraal Stoken het brengt ons een stukje dichter bij de natuur. Het nodigt ons uit om bewuster om te gaan met energie. Het veroorzaakt geen uitstoot van broeikasgassen. Een natuurlijk houtvuur zorgt voor een betoverend vlammenspel, een gezellige stralingswarmte en het ontspannende geluid van knisperend hout. Al onze kachels voldoen aan de strengste europese eisen waardoor fijnstof emissie geen enkel probleem is, dit probleem doet zich namelijk enkel voor bij kachels van 25 jaar of ouder of bij kachels die niet europees gekeurd zijn.

Een overzicht van onze houtproducten

  • Vrijstaande houtkachels

Onze houtkachels zijn niet zomaar kachels maar ze worden beschouwd als een deel van het interieur. Een kachel is immers niet enkel een warmtebron. Toch eist de kachel ook in de zomer periode, waarin hij niet hoeft te branden, een prominente plaats op in het interieur. Bovendien hebben al onze kachels een hoog rendement wat niet alleen uw verbruik maar ook de natuur ten goede komt.

De houtkachels van zijn verkrijgbaar van modern tot klassiek en zijn allemaal van topkwaliteit zodat u optimaal plezier zal beleven aan deze kachels.

  • Inbouwcassettes en haarden

Wij bieden u een zeer ruime waaier aan inbouwcassettes. Er zijn zowel vlakke, prisma, ronde als designtoestellen te verkrijgen. De toestellen zijn te verkrijgen met of zonder ventilator. Naast de gewone convectiehaarden die warme lucht verspreiden bieden wij ook cv haarden aan die aangesloten kunnen worden op bestaande centrale verwarming wat een aanzienlijke besparing op gas en mazout tot gevolg heeft. Zeer populair zijn de massahaarden, houthaarden met een toegevoegde hoeveelheid opslagmassa die warmte absorbeert en afgeeft tijdens en vele uren na het stoken.

  • Houtfornuizen

Een gezellig knetterend vuurtje, een lekker stoofpotje en tegelijkertijd toch lekker uw woonruimte verwarmen. Pure nostalgie aan betaalbare prijzen. Deze toestellen zijn niet alleen oerdegelijk, ze ogen bovendien fantastisch maar u zult vooral versteld staan welke volumes deze toestellen kunnen verwarmen! De meeste toestellen zijn uitgerust met bakoven, die met voor voeding geschikte email behandeld werd en zijn voorzien van een lade onder het vuur voor opslag van keukengerei of hout.

  • cv kachels, cv haarden en cv kookfornuizen

Deze kachels, haarden en fornuizen op hout, laten het toe uw volledige centrale verwarmingssysteem op de kachel aan te koppelen. Eventueel kan dit systeem gecombineerd worden met een andere bestaande verwarmingsketel. Deze toestellen kunnen instaan voor zowel de verwarming van uw huis als voor de sanitair watervoorziening. Indien u de combinatie maakt met zonneboiler ben je meteen volledig onafhankelijk van gas en mazout.

  • Massieve speksteenkachels en massahaarden

Dit type haarden en kachels slaan de warmte opgewekt door het stoken van hout op in de massa die opgebouwd is rond de haard. Deze massa kan speksteen zijn of een ander goed warmteaccumulerend materiaal. Het grootste voordeel van deze kachels is dat er een aangename, gezonde stralingswarmte vrijkomt die stofvrij is en zeer lang voelbaar is ook na het stoken. Dit type kachel kan ook gebruikt worden in combinatie met een geïntegreerde warmtewisselaar die warm water maakt voor verwarming en sanitair.

Maak een afspraak!

 

Webshop by
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x