CV haarden

Hoxter CV haarden bij VILLA en VUUR

CV haarden of ook CV-inbouwhaarden genoemd, dienen als warmtebron voor het verwarmen van het hele huis en/of van water voor sanitair gebruik. De warmte uit de verbrandingskamer wordt grotendeels overgedragen op een rond en boven de verbrandingskamer aangebrachte water-warmtewisselaar. Het water dat in de warmtewisselaar tot 70-80°C verwarmd is, wordt naar het buffervat geleid. De in het buffervat opgeslagen warmte wordt vervolgens gebruikt volgens de behoeften: voor het verwarmen van radiatoren, vloerverwarming of water voor sanitair gebruik.

Cv haarden zijn verkrijgbaar in:

  • vlakke haarden
  • hoekhaarden
  • doorkijkhaarden 

CV haarden I VILLA en VUUR I CV inbouwhaarden

De kleinere modellen van cv haarden zijn bovendien perfect toepasbaar in laagenergie en passiefwoningen.


Een haard als verwarmingsketel

Het vermogen van de CV inbouwhaarden is niet met een gewone CV ketel te vergelijken. De watertoestellen worden standaard met dubbele beglazing geleverd. Daardoor daalt duidelijk het aandeel van de in de ruimte uitgestraalde warmte en stijgt daarentegen de in het water opgeslagen warmte. Via de water-warmtewisselaar wordt tot 70% van de warmte geabsorbeerd en zo wordt het hoogste rendement gegarandeerd. Voor het verwarmen van het water in de warmtewisselaar worden ook in de wanden van de verbrandingskamer gebruikt. Warmteverlies wordt verder tegengegaan door een verbeterde isolatie. Dankzij die technische oplossingen bedraagt de aan het water overgerdragen warmte 80% van de totale productie.

Voor de correcte dimensionering van een cv haard voor uw woning kan u beroep doen op onze berekeningsservice waarbij we een gedetailleerde berekening maken van alle warmtebronnen en verbruikers in de woning met de Biomass Homeplanner. Deze service is gratis.Webshop by
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x