CV kachels Genk

CV kachel plaatsen in jouw droomwoning in Genk? Villa en Vuur is jouw specialist!

 

Een Hoxter cv kachel is als een cv-ketel in je woonkamer, verwarmt naast de woonkamer ook de andere ruimten en het sanitaire water. Met deze cv kachels kan je zoveel meer doen met houtenergie. Je brandstofkosten worden minimaal, alsook je bijdrage tot het broeikaseffect en dit op een veilige, duurzame manier. Door de dubbele beglazing in de haarddeur kan je voldoende vermogen opwekken om de hele woning in Genk te verwarmen zonder de stookruimte te oververhitten, hiermee biedt Hoxter een oplossing voor het grootste probleem bij cv haarden met een groot vermogen. De uitgelezen verbrandingstechniek van cv kachels zorgt daarenboven voor toprendementen van 80 tot 89 % en uiterst schone rookgassen. De Hoxter cv haarden zijn verkrijgbaar in

  • vlakke haarden;
  • hoekhaarden;
  • doorkijkhaarden. 

De kleinere modellen van de cv haarden van hoxter zijn bovendien perfect toepasbaar in laagenergie en passiefwoningen in Genk.

Opnieuw zorgt ook hier het dubbele glas voor een extra afscherming van de stookruimte. Door toepassing van een extra isolatieschil rond de haard kan je tot 80% van het haardvermogen naar het water transporteren.

Voor de correcte dimensionering van een cv kachel voor uw woning in Genk kan u beroep doen op onze berekeningsservice waarbij we een gedetailleerde berekening maken van alle warmtebronnen en verbruikers in de woning met de Biomass Homeplanner®.Uniek: de ORTNER stralingshaard met CV aansluiting

Uniek in België, ontwikkeld door Villa en Vuur en uitsluitend te bekijken in onze toonzaal in Genk.

Water verwarmen in een ORTNER massakachel of massahaard is mogelijk door de plaatsing van warmtewisselaars in de ruimte tussen de brandkamer en de buitenwanden. Net zoals de warmte langzaam door de buitenwanden afgestraald wordt, zal een deel van de warmte langzaam via de warmtewisselaars naar een buffervat gepompt worden. Uit het buffervat wordt dan sanitair warm water geleverd, alsook verwarmingswater voor andere ruimten. Zo wordt uw massakachel de cv-ketel van uw woning (ook wel cv kachels genoemd), die de gehele woning van warmte voorziet, eventueel in combinatie met zonnecollectoren voor sanitair warm water in de zomer. Een belangrijk voordeel bij dit systeem is dat er geen enkel contact is tussen het vuur of de rookgassen en de warmtewisselaars. Aldus treedt er geen slijtage op aan de warmtewisselaars en wordt de verbrandingskwaliteit niet beïnvloed. In oudere woningen met slechte isolatie zal een ORTNER massakachel meestal niet in staat zijn om de volledige woning te verwarmen. In nieuwbouwwoningen kan men dikwijls wel de hele woning verwarmen met slechts een paar uur stoken per dag op de koudste dagen. Zo kan men de investering in een cv-ketel of warmtepomp effectief uitsluiten. Via het buffervat is de combinatie met een cv-ketel of warmtepomp uiteraard wel mogelijk.

CV kachels Genk - OTNER massahaard

Vraag vrijblijvend en gratis een Biomass Homeplanner® energieplanning aan.


Villa en Vuur, specialist in CV kachels en andere haarden

Wij zijn een dynamisch bedrijf uit Genk met als doelstelling het gebruik van biomassa en andere vormen van hernieuwbare energie als energiebron voor verwarming te promoten, al dan niet in combinatie met zonne-energie. Het is nu eenmaal een feit dat we door de schaarste en stijgende aardolie prijzen genoodzaakt zijn andere oplossingen te zoeken om warmte op te wekken voor verwarming, sanitair water en om te koken. Ook het milieu heeft er baat bij deze omschakeling te stimuleren. Hout- en pelletverbranding is immers CO2 neutraal. Terwijl warmtepompen de gratis warmte benutten uit de lucht, aarde en water rondom ons. Dit alles doen wij door onze klanten professioneel te adviseren en kwalitatief goede producten aan te bieden met een onberispelijke service inbegrepen.

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze producten?


CV kachels Genk - Villa en Vuur


CV kachels, pelletverwarming, gashaarden, e.a. bij Villa en Vuur


Pelletverwarming

Pellets worden gemaakt uit zuiver afvalhout, afkomstig van de houtindustrie. Het afvalhout wordt onder hoge druk en hoge temperatuur samengeperst. Pellets verbranden CO2 neutraal, dit wil zeggen dat er niet meer CO2 vrij komt bij het verbranden van pellets dan bij het verrotten van dezelfde hoeveelheid houtafval in de natuur. Verwarmen met pellets is dus niet alleen goed voor uw budget, maar draagt dus ook bij tot een beter milieu.


Houtverwarming

Al eeuwenlang wordt hout gebruikt om warmte op te wekken, maar door de beschikbaarheid van gas en olie is deze brandstof een tijdlang minder gebruikt. Stoken met hout is CO2 neutraal stoken, het brengt ons een stukje dichter bij de natuur: het nodigt ons uit om bewuster om te gaan met energie én een natuurlijk houtvuur zorgt voor een betoverend vlammenspel, een gezellige stralingswarmte en het ontspannende geluid van knisperend hout.


Hybride kachels

Een Hybride kachel is een kachel waarin je zowel hout als pellets kan stoken. Deze kachels zijn een ideale oplossing voor diegenen die niet de keuze willen of kunnen maken tussen hout en pellets. In dit gamma hebben wij diverse toestellen, zowel toestellen zonder als met cv aansluiting of zelf kookfornuizen.


Gashaarden

Voor onze gashaarden werken wij enkel met de iFire gashaarden. Kiezen voor een iGas haard is kiezen voor de ultieme combinatie van duurzaamheid met pure, strakke en innoverende vormgeving.


Pellet haarden

Droomt u van een haard maar ziet u het niet zitten om met hout te stoken en heeft u liever een draadloze bediening van de kachel? Dan zijn de pellethaarden van Artistico iets voor u. Hun strakke uitzicht en moderne vormgeving maken deze haarden tot een echt pronkstuk in uw interieur.


Bio-ethanol haarden

De bio ethanol sfeerhaard is een van de populairste type sfeerhaarden. Dit komt omdat bio ethanol een zeer zuivere en schone brandstof is. Hierdoor zal je een bio ethanol haard niet ruiken en heb je ook geen last van roetaanslag.


Kookfornuizen op hout en pellets

Koken op hout lijkt niet meer van deze tijd. Het roept de associaties op van vuil, rook, trage opwarming, moeilijke regeling, onveiligheid,… Maar, de tijd staat niet stil, ook niet binnen de technologie van houtgestookte fornuizen. De Lohberger fornuizen van vandaag stoken schoon, snel en veilig. Ze zijn goed regelbaar, perfect te integreren en eenvoudig te bedienen.


Pellet haarden en CV kachels Genk - Villa en Vuur


Villa en Vuur

Meerlaarstraat 61
2430 Vorst

E info@villaenvuur.be

T 013 33 62 93


Openingsuren toonzaal

Maandag, zondag en feestdagen gesloten

Dinsdag, woensdag en donderdag open van 13u tot 18u

Vrijdag open van 10u tot 18u

Zaterdag open van 10u tot 16u

Webshop by
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x